请登录

登录后更精彩...
樓主: admin

有沒有人好像我甘失敗

高级会员

newnew 發表於 2019-8-2 00:48
錯別字,梗係多,但唉。您自己改那些您我等等,大概都估到,我來來去去都係果幾味。 ...

果然係22姐

新手上路

估唔到最熱鬧係呢個帖
個Qoos似係趕鴨仔上未執好咁
不過講左咁多年終於真係改版
希望admin執返泗正小小

高级会员

菠蘿包 發表於 2019-8-2 13:46
估唔到最熱鬧係呢個帖
個Qoos似係趕鴨仔上未執好咁
不過講左咁多年終於真係改版

起碼多返個隨區啦
回帖唔好下下入驗証碼

高级会员

在此,我的新戶口名。
newnew姥姥

新版有一個好,就係有提醒。
但係舊版,佢可以看到當前在線。

我的問題和眼睛蒙蒙地,應該早bye過Qoos。
諗唔到,新版一來,舊版的一切就化為烏有,這就好比,咩都帶唔走,無形既報應常伴左右。
唉。唉到樹葉都落。

這個新版,都要寫咪,幾本我認為幾好的。
太上感應篇、福壽論和金鋼經。

排名不分先後。又或者咁寫,睇了太上感應篇,您唔信,就睇下藥王,之後那樣了,或者達到最上乘的金鋼經。

其他都好,但係那始終係西方文化。那些係五千年傳統中華文化的龍的傳人,係應該灌輸東方的先。

除了以上,仲有藥師、地藏……。這些可能唔係咁廣傳,當然唔少得觀音、白傘……佢們既咒相信係至高無上。有麼恐懼,那些係有主題無畏施,因此無論什麼東西,都應該尊重和敬畏。

一旦起了尊重和敬畏心,就會可能想了解以上,久而久之,有惡會感、冇惡會保持善行,又或者精進至慈悲。

我等等的一切,自己確係感到惡,所以才唉,唉到樹葉都落,從種種既一切所感,加下諸事煩惱,然後我再睇其他版太上感應篇,三年降罪,但係在行惡後的100天會少少地懲罰,我唔係天神靈,所以唔知唔識,不過這像勸勉人,唔要惡。
就係就算唔以上,一般係應該知舉頭三尺有神明,您點樣,人就算唔知,天地知,因此自己要諗,自己既頭上神靈在那發火,就已經大鍋了,就會咁樣對您和您的愛人;假如神靈在那,仲係可以去到等級,那樣至少應該唔會搞到。您睇下喊得幾淒涼和淒厲,就係因為您惡,所以搞到人幾淒涼和淒厲,因此自己無得怨,自己和自己的愛人要受返咁樣既報應,說不定個程度係以倍奉還。

有些應該有18層地獄,就係驚世,唔好相信好心冇好報,而係就像福壽論,您唔知您善惡,您自以為是,但是神靈明察秋毫。

其實好多人應該剷到我飛上天,但那係按書本既道理,縱使我做唔到,係咁就係咁。我認為正確的。
惡人自有惡人亡,所以多係告誡自己和自己既愛人而已。

我應該又要像之前那樣,要好長既時間休息,唔係盲了又係陰功慘。
真的有人寫,睇唔明我寫咩、唔明我想表達d咩。其實來來去去都係,首先自己要感,然後心地唔好惡毒,最好就係善良、然後我認為唔使去到慈悲,近慈悲,以人性而言,已經算係咁了。
就係簡單一句,以上唔得的話,賤格係賤格,但係唔好太賤格。這個我都覺得會有惡報應,最低要求係無惡。有善就最好。

金牌会员

我非常開心
以前我講過既嘢冇曬

金牌会员

所以我而家要小心講嘢
天助我也

以前自爆太多
影響我魅力

注册会员

本來都猶豫緊仲上唔上qoos,不過算啦,

留個無人既地方俾自己宣洩下都好,,,,,,,,,,

高级会员

一世宅男 發表於 2019-8-2 19:55
本來都猶豫緊仲上唔上qoos,不過算啦,

留個無人既地方俾自己宣洩下都好,,,,,,,,,, ...

你係邊位?

高级会员

少少咁告知貼貼。
因為取於此,亦應該要還於此。

我在搵資料時,得知以下
https://www.macaudata.com/macaubook/book188/index.html
澳門繼承法

新不如舊,Qoos更多唔知點解的廣告,而且更冇人打理了。
您讀其他好過讀Qoos的廣告。

除了以上法,我冇睇曬,但好像以下睇個目錄,我覺得寫得好好,您睇了之後,他人咁樣對您,您就參考以下;而假如自己飲大左,又或者忍唔住既時候,您衝動至咩程度會點樣。
我就覺得一些寫,佢俾人激一激佢就反動作,好可能有讀和研究以下,會避免到。

https://www.macaudata.com/macaubook/book261/index.html
澳門刑法典分則罪名釋義

高级会员

newnew 發表於 2019-8-6 02:04
少少咁告知貼貼。
因為取於此,亦應該要還於此。

PM左ADMIN啦
做唔做野睇佢啦

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册