请登录

登录后更精彩...

2020許冠傑同舟共濟Online Concert 主辦方表示網上保留24小時

金牌会员

龍的傳人真有諗頭,水準好好,選既歌都好勉勵,???聽聽下。

14:54開始,前面空白,之後我可能冇聽曬,所以唔知。
https://www.youtube.com/watch?v=DNfYfylAqDI
2020許冠傑同舟共濟Online Concert

金牌会员

1. 獅子山下
2. 這一曲送給你
3. 快樂
4. 學生哥
5. 莫等待
6. 世事如期
7. 杯酒當歌
8. 雙星情歌
9. 心裡日記
10. 洋紫荊
11. 半斤八両
12. Just a little
13. Vincent
14. 沉默是金
15. 珍惜
16. 鐵塔凌雲
17. 天才白痴夢
18. 浪子心聲
19. 同舟共濟
20. 滄海一聲笑

金牌会员

至少聽曬了。

我至依家都唔敢外出,搞到開了第一罐頭食。
我既地點,升級了,有路障,搞到我除了驚病毒,仲驚好多既唔知。之後再升級的話,應該要連出既機會都冇。
有少少俾圍困、逼去bye胡同既感覺,因我所讀、睇、感到的,唔寫得。
我感到好無奈。香港那樣,都咁多去跳樓。就係煎熬難捱,不過比較下,未必使去到咁。
我既程度一直都像,求神靈庇佑而已,都一樣真心愛生命。
我覺得整體冇可能像中國2-3個月,至明年都唔知得唔得。點解某個地區特別嚴重,其實係關培養事,一時三刻係冇可能改變,加上從來都冇改變既可能,真的等待奇跡。

金牌会员

其實中文真偉大,早期既歌,教曉人做人既道理,假如記得歌詞,就像潛移默化,教授了書本中至少少少既道理。
我唔捨得龍的傳人,我真的唔想搞到那樣,假如唔係龍的傳人或以上級別,呢個惡報應認真勁,我好驚驚。
無論依家和bye後,我有要求的,唔好俾一點我唔要既野過我。
我出過一次之後,我自己見到咁既情況,我好驚驚,之後,我真的冇出過去了,但以上既一切我有份受。我真的感到,一竹竿打沉一船人,我諗這一切都係因惡報應。
我睇既新聞,都係認為人性恐怖過病毒。病毒,你真的要安息,地球,尤其某些地方,真的唔係人住的。

金牌会员

雖然香港唔係我的,但係龍的傳人在較早相煎,依家就俾病毒煎,搞到跳樓等等,其實真的身在福中不知福,就像破己之國,香港咁都要破,係真的唔知發生咩事,因此以上既歌係幾有意思的。祖先係中國人都唔親中,真係大逆不道。我既情況搞到求神庇佑而已。

本黎我諗住等bye,諗唔到咁有難度,想冇咩東西等bye,但係病毒事真的使我感到,做人好難,d文寫,病毒係隱形的,但係我就感到,有形的更加得人驚。病毒或者可以透過口罩、距離、清潔……保護到自己,但係其他比病毒難好過。我根本一直的唔想遇到,唔會有好

金牌会员

野,依家就局住,唔出就肚餓或風險。除了得出惡報應,那樣的……真係害人害物……。再嚴重應該軟禁,但係佛言平等,我覺得真的唔公平、唔平等……,假如我有咩,真的難過,因為出1次,14日都冇出,有出前後,尤其前,都係因受害。我唔係有俾害妄想症,但係試問有幾多唔係俾人害親,好既就冇人會俾你,但種種既靠害就一堆,全都係枉顧他人,只顧己利,再唔係就係遇到痴線的。

親但疏都有遇到,那人除了口罩問佢野,……,佢都害怕。我發現那藥行,原黎係連鎖店,間間同名都經營各競爭,我覺得我好天真冇腦白痴幼稚……,我那時問佢,咁我要唔要問咪其他分行,有冇呢個牌子,佢叫我唔使問,一樣的,所以冇了。在這之前我仲傻到,叫間藥

金牌会员

行既總行,就像救救小Q,leh我認為有問題、呢度既情況等等,因為佢們既形象好像比較唔為錢,係想個疫情好轉。親但疏買了一樣野,我之後睇了,係佢們自己DIY既防疫野,我認為售價太高,唔值得,尤其DIY做到的。我唔知,以為係有牌子,所以叫親但疏買多個,洗了之後輪流用,但係我覺得那些DIY物料唔適合洗,所以就像老點貨。

我覺得咩都係假的,尤其商業化之後既人,意思一個人假如開始謀生後,就係人在追求自己和自己等等既金錢、開心、慾望、炫耀……等等,就係咩都係假的。假如唔係為左金錢、開心、慾望、炫耀……等等,真的會如此?咩與人方便、幫助人……,呢個時勢,有好多振災,

金牌会员

但係同時有報導,有些會特別開口罩,俾記者影樣……,開頭我唔覺有咩,所以好開心,嘩,咁善舉,但依家我覺得假的,冇利益邊個會做。當然有些則不會,但唔知點解咩咩咩名號上報的,我覺得唔真心得去邊。

唔知係咪因為那樣,我覺得病毒係真的。我都係認為病毒好陰功慘,或者就像點解地藏菩薩那樣,所受既陰功慘應該難以相像。我既心好亂,依家我係驚人,多過驚病毒,仲有人帶有病毒又怎樣。我見好多都係唔習慣,會用手拉自己既口罩等等,本黎我都好驚驚,依家呢個時勢,要格外小心。本黎咩都冇保護,反而乘機加害,因此要避害往往使我感到難。人生最能信賴的只有神明報應,但係我感唔到,我得神明善報應關照,至少我所在地疫情升級了。冇理由,假如我係得神明善報應的話,會咁???的。

金牌会员

若真的要寫寫,好在孤獨終老,不然我就像害人害物,假如要我的嚐咁既滋味,真係陰功慘。龍的傳人,唔會因為才我一個而滅族,但係確係冇了承全,我唔係有咩武功等等去承全,但係孤獨終老就像不合人道。呢個時勢,唔係有個伴就有安全感,或者幾時都係如此,因為有咩都話,齊齊痛苦,假如真的咁能經患難,會齊齊痛苦,那認真係齊齊痛苦,做人有情的話,其實好痛苦。無情既就像可以任意怎樣人,因為根本絕情才做得出。我對人性從來都冇期望過係良善的,因此可以的話,就唔好接觸到,但我確要焗住了。

呢個病毒,亦救了一些人,因為要戴口罩,所以見唔到樣;假如有一種病毒,係唔可以戴口罩,一戴口罩就會中,那樣本黎見佢色美,就

金牌会员

會起心私之,呢個時勢,又值夏天,又本黎都係那樣的情況,真係好陰功慘。有些國更加陰功慘。菲律賓有數據,呢個時勢,之前既罪案減少好多;而澳門就罪案多了。其他既唔能數據,因為情況係???。

呢個病毒好怎樣下,就係像會使人感受下唔同既情況。好像各類既惡報應那樣。中了所得既滋味;未中,但環境所帶來既滋味;唔係中病毒,係因病毒受到人既加害等等的滋味。冇中,但我相信大部份人都畏懼過既滋味。這一切既滋味都有不同輕淺既痛苦。
我唔係想在人世間搵到天堂,只係唔冇bye了,就係得好bye。人係一定要bye,但係就像病毒那樣,bye得好d,就像舒服bye,不然含恨而

12下一页