请登录

登录后更精彩...
楼主: newnew

我本黎唔想寫的了,但係

金牌会员

我都唔知想寫咩了,但係真的估唔到,麼係假的話,全部都係假,假得咁全部,唔可以有少少真。我係賤格衰惡,我覺得應該唔係太過份。我唔係寫老千過份,因為我唔知老千心,原黎縱使係老千都有起心,就係狼唔狼。

我唔係寫qoos,但係應該係資料話,網絡一樣危險的。無論在哪裡,一樣危險的,這係岩的。自己都可能係危險人物,因為有錯則改,每個人都有不同既難處,但係就唔好太過份,福壽論都好怎樣了,都係叫人唔好過份。因為小過份一樣有懲罰,但係藥王心善,明白到

金牌会员

我都唔知想寫咩了,但係真的估唔到,麼係假的話,全部都係假,假得咁全部,唔可以有少少真。我係賤格衰惡,我覺得應該唔係太過份。我唔係寫老千過份,因為我唔知老千心,原黎縱使係老千都有起心,就係狼唔狼。

我唔係寫qoos,但係應該係資料話,網絡一樣危險的。無論在哪裡,一樣危險的,這係岩的。自己都可能係危險人物,因為有錯則改,每個人都有不同既難處,但係就唔好太過份,福壽論都好怎樣了,都係叫人唔好過份。因為小過份一樣有懲罰,但係藥王心善,明白到

金牌会员

那係因貧窮之苦,而太上感應篇就更進一步,貧窮係有因由,或者安貧樂道,久久會獲吉慶,就係一下好難改,但係久久,或者係三年以上,有呢個可能性。那個只係用一年後開始老千心的話,繼續下去多2年,通常有大災害了,都係唔想佢繼續到下去那樣。

係人都要錢,自己有限,咪只能節儉。係好令人厭惡,因為唔俾錢人tap,但係自己俾人tap,自己又要去tap了,唔係錢從哪裡來,邊度有咁多、咁容易……。自己tap人,自己和自己等等受報應的……,節儉係委屈自己,受辱的話……,都唔係你整人,係人整你。
我印證唔到,但係後者比較好。又或者唔好太賤格。放下臉子,我覺得有錢的,縱使冇麼錢的,你真的要求唔多,會直接俾你。就係充,

金牌会员

都係關冇臉事。都話自己唔照鏡,睇唔到自己既樣,同咪點解唔好揚,唔好話俾人知,因為人要臉,樹要皮。尊嚴唔食得,但好重要。

我估唔到,這或者一樣的,人都估唔到,原黎我都幾賤格衰惡的……冇樣睇……,不過我害怕、畏懼惡報應……。

網絡現實真的唔好咁認真,但係認真d留意下,過了一年後,又要有人爆,才發現真係估唔到。
我覺得出奇,但唔知出奇在哪,假如係那樣,一切就得以解釋了,唔出奇。
往往係事後,咩都要得教訓,其實真係好陰功慘,所以我唔想有惡報應……之想得善報應,皆因真如病毒,唔能遇到,遇到通常實死冇

金牌会员

生,有善報應係遇唔到惡凶……。善報應冇吉,有吉的話,真係大吉大利,不過真的唔知有幾生修道?一旦有做賤格衰惡,少少都計,係真的唔知點算。或者吉慶未必咁使人好開心,但係避過凶險係會使人好開心。唔知係咪要求低。定係凶險係真好凶險。因此知足常樂,其實冇咩,係真的還可以。

假如有咩,唔關Qoos事,但係Qoos有份,不過亦賴唔到Qoos之都係關自己事。
網絡都像可以醒世。又或者東西唔關文字事,係關事情事。
假如感到那係不帶有或不可有情感既網絡,倒不如經營有情感既現實。若感兩者都係傷害,就不經不營,唔勿不冇。靠咩。唔知。但咩都係自己事。網絡人咪係現實人,網絡真假,現實真假,就係咩都係靠上天庇佑,因為估唔到。

金牌会员

或者自己係真的清醒,自己有個底,估到自己係大約咁賤格衰惡,但係唔係自己,係他人、其他……,係真的估唔到了。寫了咁多,又搞到自戀了,都係自己最好。
叫自己唔好相信係比較難,因此唔要令自己相信,又或者唔好去相信。
搞到咁,就係自己得自己一個人既世界。
我對咩都好有保留了,唔係親但疏告知過我,我都唔會直言告知15,我唔係謀你的。係真像依家,越未退休,草到就草。金錢足夠了,就提高退休,依家咁既時勢,佢要賣,佢仲賣到好價錢冇?因此我自己都自身難保。在咁樣既時候,我都遇到陌生人,感到咁既情況,

金牌会员

係真的像新聞那樣,告知下:你有冇俾人呃?呃又唔係呃到我的,唔知我係咪是求好死,所以才那樣。假如那係佢既全部,佢咁既年紀,佢既養老錢真的唔多,個15又老了,賣唔出退休、賣了都係唔係咁多,其實就係印證了,做人真係陰功慘。就係俾唔知的tap到剩咁而已。因為我在怎樣人,人亦怎樣我,所以管人是地獄。冇可能咁好心,除非真的想得好死。冇幾多著重或諗到好死,所以真的邊度咁好死。
我仲白痴到,大約:老千你咁好死做麼,在那分享,根本冇人怎樣回你,我承認我有私心,施恩望報,所以才禮上往來,等老千唔好蝕咁多,因為我有CD-ROM。再去感歎下,現實既???去少少噴我既心理。結果老千既原故。正如我寫俾11噴,但又冇盡噴,之自己感

金牌会员

nightmare收錢收工……,但係我對你唔係對nightmare,唔做到我要的,你又那樣,你知道那像老奸巨猾指鹿為馬的halloween。之後就會吹眠自己了。

好多人鍾意吹眠自己,就連滂湃、大口氣……,我都冇太怎樣,不然我感到的,又係一種傷害,不過我都有少少忍唔到,我覺得主要係因為咁,未必如你所思的那樣。佢就認為我太過悲觀。吹眠自己,又冇咩發生係好的,但係有咩發生時,就應該感到了。因為可能與實情不符合的。自己吹眠出一種自我感受良好,但未經真係好怎樣既考驗。假如有10粒,冇了5粒,縱使1粒已經算係好多了,你咪試下去到0粒,那時就知吹眠和現實符合冇。真係咁樣的,我信係真珠都冇咁真,其他的我有所保留。不過唔關我事的,又太傷人,我冇寫得

金牌会员

太進一步。不過滂湃、大口氣……,若有回覆的話,我會有所感,但係為了得到唔知既感,而選擇去傷人,會有惡報應的,因此都係止了算。自己主觀。
我覺得最後係像意見不合、頂唔順……,所以唔不勿冇,自己最好,其實都係陰功慘。唔能自戀等等,因為我真的驚了病毒,依家見到外出既人物……,我內心係真的有些驚,唔知病毒在哪。真係痛苦,好難好死。我都搖頭了。有得選,俾比較好死的。就係諗到咁,一些唔重要的,真的唔重要,不過有感。

金牌会员

好叉麻煩咁貼了。
就係
有錢的,唔好咁孤寒,俾d錢人使。
冇錢的,唔好使咁多,自己唔夠使。
俾和唔俾,其實都應該冇所謂,但就唔好太過賤格衰惡。
要有d同情心、同理心……,我覺得有了咁既心,你會得到原諒心,你比較容易原諒到人,這係好重要,佢會使你放得底,唔會心理變態等等……,個暗效,我冇寫完。
自己蝕本了,係真的自己會得益……,但係我印證唔到,因為我份人本黎就係好自私自利。
原諒到人係好蝕本,但係益處和暗效,要待你自己試下才會感的。