请登录

登录后更精彩...

我本黎唔想寫的了,但係

金牌会员

我呢,可能因為問問,然後寫寫,之後自己食懵左,損失了少少,但係真的係一個教訓,我已經寫在紙裡叫自己,之後做CD-ROM,唔寫寫了。

但係呢,真的驚爆。
在其他論壇,我有問問,然後寫寫,之後呢個人就見我刪除貼,之後就唔回我。我內心好怎樣的,因為話曬你告知我的話,我都有「禮也不往非禮也」,佢完全冇諗及,東西有好壞的,於是我更加唔會睬D咁現實和勢利既人。

今天呢,應該係俾騙既網民,至少有2個,佢話佢係老千,估唔到呢個老千在論壇一年後私底下結交了網民才騙錢。
呢個老千當然係有吹噓自己,就係搞到自己成個金融才?

金牌会员

唔單止咁,我仲覺得佢有扮情聖,就係寫自己受傷害。
或者因為佢唔係咁寫得,所以寫少少等等,就係有透露自己幾叻投資、又在不斷分享不同既資訊,……,原黎一切都係假的,係為左Tap。

我真的估唔到,我早就知網絡,如:論壇……一樣好得人驚,但係真的估唔到,係真冇真材實料。因為假如真的賺咁多了,根本唔使借。你老千都係老千小數目,而咁樣既小數目,都要借的,我真的認為,有問題。
情況係,佢叫人捐、慈善……,都係同以上一樣,假如你真的賺了咁多錢,你自己真的咁善心,你係有本事捐的,你自己做了。

金牌会员

唔單止咁,應該仲想騙財騙色的,因為佢有同其他版言,假如你去搵佢,佢請食飯。

我只係在佢既貼問其他人關於遺囑的,然後佢回貼我,佢言佢自己寫了,又言自己早就plan了,又言一些意見、又有貼資料。當我「禮也不往非禮也」,佢有那樣,但係佢言冇去了解,不過又寫到似層層咁,係真的好得人驚訝。

我之前亦感,有警告,有網民投訴,佢們在佢們既論壇裡俾人騙色,仲唔一個中蕉。

金牌会员

以上既係因以「男」身份騙男或女。

其他的論壇一樣有,包括澳門的,以「女」身份騙男的。

我因為寫寫,所以蝕了少少,都覺得係一個教訓,遇到以上的真的更陰功慘。
病毒好得人驚,但係人呢真的冇一個信得過,好似咩咁。

我有寫信去問我想問的,點知回d唔回d,之後再問,直頭唔回信。
我有問下親但疏,佢告知我,呢個時候,唔好以上先,因為病毒多,出入唔方便,所以佢要我等。佢有佢既見解,而我係真的感到,d人真的恨錢恨到發燒、恨錢恨到出汁,根本少d利益,就唔濕了,會濕少少的,因為係真的扮的,我相信那係老千黎的。

金牌会员

就係真的叫人唔好貪慕虛榮,佢唔扮有錢、好叻投資、好好人、好分享……,點樣哄人落搭。
我真的唔相信,一個話自己錢滾錢,一個有幾多既人,會因為任何原因問人借錢。我相信其他人感到,但問題係佢們最後都係俾老千了。
佢們應該真心當佢們係朋友了,私底下有電話app黎app去。

我內心感到好??,因為我真的係dun……,以上呢,仲話去香港旅行,順便開戶口。
因為我都有做CD-ROM暗評,所以假如佢們唔係用分身,或沒有使我感到似似地既分身,我有閱讀留言的。諗唔到,冇咩接觸既我,都有機會在網絡接觸過老千。
在其他論壇,有一個,我想問問英文,直頭俾我電話號碼叫我call佢,佢既目的應該係想聽聲等等,一旦我冇那樣,只係寫寫,冇左利益,佢就好快bye了我。佢亦係有其優勢,留學去澳洲,所以英文惦。

金牌会员

因此假的,都可能渣到冇得剩。我相信那些資料的教誨,就係網絡都好危險的。

我都冇諗過,我會咁唔小心,唔記得、食懵了,就蝕了少少。我係真的有機會俾人呃的,所以親但疏等等,係真的岩的,我係真的會dun……。

現實中,其實我覺得好多好人,縱使係在網絡我都覺得好多好人,只係像老千,佢太過現實和勢利,我覺得我唔係太想痴咁既人,因為太過冇情和絕情。

有些應該唔係老千,就係好滂湃、大口氣……,佢雖然那樣,但係我有問問時,佢有分享,當然我係頂唔順,佢好滂湃、大口氣……,所以就「禮也不往非禮也」,因為佢言佢清楚,所以佢同以上老千係有唔同既表現。

金牌会员

我係同老千講,我係問問題,唔係前來分享,佢自己話自己應該對理財有興趣,所以讀麼課程,有人問關於呢個課程問題,佢都識答下。我在問問寫寫時,我就感到佢只係要我俾答案,我就問,你係讀了麼課程,唔係應該您分享俾我知,仲有您假如有問題的話,您自己唔會寫信間間問,咁樣您咪知道,佢像怒火中燒那對,會發脾氣那樣。最後就言,佢唔會再回答我,因為我刪除貼。
原來老千根本就冇上心過,我所謂的「禮也不往非禮也」,那篇寫寫,我冇寫到好齊,但係對唔知,應該有些助益的,睇完後,所謂的謝謝(皆因反轉豬肚就係屎),可能係「勾」。佢有寫仲之前食物中毒,然後保險事。我仲想寫寫,不過因為佢份人那樣,我就冇貼,佢應該冇食物中毒、亦冇保險……。

金牌会员

世途係包括現實和網絡,真的險惡。
其實一些內容,好滂湃、大口氣……所寫的係岩的,不過我感到多些同情心、同理心……會好d,不過就係網絡文所認為,通常好有錢,佢個腦某個部份好像唔會動,那部份係關同情心、同理心……。

之前要驚人,依家要好驚病毒。以上網絡的,我冇睇過佢們既樣,所以唔知唔識;縱使照片亦未必係真的……。
我覺得點解11第一次話冇咁既concept,佢要過黎睇過先,唔係在電話、電郵上,我叫佢做麼,然後俾錢就可以了。個11係要睇過我既人先。我有問頂的,俾咪名單佢睇,個頂的告知我,佢唔係因價錢而選擇,而係佢選擇佢認識既人……。
在現實中係真的,睇過佢們既樣,但係我一樣唔知唔識。

睇樣係真的存在重要性。有樣睇?

金牌会员

我都唔想再怎樣於以上咁樣既事,我費神於冇謂,呢,就係教訓,蝕了少少。
係真的,感到,麼自己都會犯錯、咁大頭蝦……,其實一樣係關世態太怎樣,東西咁樣,就係冇太上感應篇,常常都係想見人之失,如己之得。

人好貧窮就生人勿近,釣勾唔到,因為冇人聞,所以個個都要充、身光頸靚、一時扮咁一時扮咁,好似孤寒係因識理財,不過有人瀨野了,就知道一切都係為左tap財。11和15都算係做豪華車,雖然那像工作車,就係人除了鍾意炫耀、怕人睇唔起、冇人痴……,都可以像

金牌会员

以上為左充……。我問11假如真的唔係咁有錢,常常要咁好人,做d徒勞無功去幫人,點解要高薪、食咩、咁多車仲要買算係貴既車……,佢話佢自己都唔知點解。不是吧,搞咁多,又係為左充……tap。
明tap我可以接受,因為往往明tap唔到,所以常常唔清唔楚,為的就係暗tap。
係真會俾病毒tap去。我都好畏懼和害怕。

好多時候,係真的因虛榮,慾望作祟,d人睇唔起、咪睇唔起,生活過得好、咪唔好……唔使太介懷和在意的……因為好死重要,死後往邊更重要。

係好可恥、好失禮、好羞家、好自俾、係好怎樣……,但係真的唔關人事。咩都係要忍受的。

123下一页