请登录

登录后更精彩...
楼主: newnew

特別係風月和青青要入來睇下貼。

金牌会员

我自己開價的租金,應該算係合理,但係隔離有個男親戚,我要同男的同居同廁。
我多數要飲廁所水。
我沒有煤氣,煮食有難度。
插頭太少,房太細。
那裡一樣有小吵。
假如我腳廢了,那裡就住唔到了。
我有一天一定要離開那裡,因為唔係我既物業等等。
我應該唔能唔理會我既大舅舅、那些親戚。

因為我冇用冇能,假如要租其他處,我應該唔會考慮。
我的大舅舅有可能讓套房給我,但那裡有一張大床不能搬,而大舅舅要出入那套房,放野拿野。我就有個廁所,房大D,但隔離有小吵,不過應該比依家好。
我有個雪櫃,我頂多可以和大舅舅共用,但因放在外,那個男親戚打開,我唔能怎樣。
我出出入入就要穿著整齊。

金牌会员

我要負擔租金,那裡冇得上網,我唔賣舊居的話,我冇住應該CUT了上網,因為兩邊都要開支,租那邊的,我覺得我冇能力負擔上網費,因為蠻夷國的上網費最慢之價格數一數二貴,好似,我應該好難頂。
其實網絡對我言幾重要的。
我賣了舊居,唔補錢的話,買唔起新居。我應該要買好貴的新居和確實沒有惡報應,不然死硬。
這裡最大既問題,有潛在輻射危機,因為有一可泄漏的大廠長居,雖然地點算遠,但輻射唔好泄漏,不然就叫近了。
我可能冇人冇物,新居貴的話,通常大,其實我好靜等等,唔係大。
新居大,反而治安差。蠻夷國既治安假如係好的話,主要係冇人想或敢去報案。

金牌会员

我唔係想問Qoos,因為Qoos就像舊人等等,就係那樣。我都冇咁詳細地問15,但15都係唔多濕我事既人,15叫我問11,佢言11有腦,佢可以俾到意見過我,我可以試下leh咪佢叫佢錢錢錢高薪……。我未問,因為呢個時勢,15言佢都跌了50%,個舊人又言那樣……。大舅舅唔想我群咪班男人,做咪d粗工……。佢又言依家病毒,最好我咩都唔做,等病毒過……,情況係其他有得做早就去做了,得我和大舅舅好像咁驚病毒,但我大舅舅好老了,一種就多數……,所以我講講。

我覺得雖然我講講,但係我買到我想要的mask,都係因大舅舅告知我。就係我都想心地善良,其實助人係助返自己的。因為我好極力咁告知,有,一定要選呢個牌子,所以大舅舅就像報料俾我知,另一方面,就像更新資訊,在哪裡買到了的一個話題。

金牌会员

我既大舅舅,唔係親我等等,亦好多時候意見不合,而佢有限。本來小舅舅的老婆的一個親戚亦有提入住,因為佢們三個男一齊住,好像好過我去阻佢們。佢們4個人好像比較親,3個係親人,1個大舅舅,我大舅舅的心量大,應該冇咩問題。

我又腌尖捨巴閉,好像唔捱得世界咁,好溫室、好蘋果、好千金,好像都好公主,但係又冇用冇能,根本係做人的話,中等下生,下生下等。縱使之前唔係下,有中,或中下,但我好感到,依家真的係下下了。

我好煩。

金牌会员

都唔知點寫,個大舅舅打電話俾我,話我三分鍾熱度。
就言我,話要搬前,叫佢去問,冇計過夠唔夠錢應付。
間屋唔係佢既,我要搬又唔搬,就唔好叫佢去問。問左又唔搬。
我覺得有d迫。
我好煩。

我好後悔沒跟11,至少賺多二年。
我真係好冇用冇能。

金牌会员

都唔知點。
其實間屋依家只係1個人住,我若搬了,就2個人,不過縱使病毒都冇咩接觸到,之後假如病毒未完,2個再搬入去,1個有野,應該3個都中,我自己都唔敢包,一定唔中。
我就像狼來了,不過只係今次,上次我冇言要長住,假如我拖下去,冇搬到,下次我這裡又有新問題,都冇咁既機會,我覺得好迫逼。
有得住都好過冇,不過只怪我冇用冇能要求人,求人難更難。
個大舅舅就像一定要共用廁所,又言假如我出去租一樣面對呢個情況;又叫我一個出去租成間。
之後,我言我自己賣了舊居,買過一間,唔使俾租,去供款。那我係咪一樣要租屋先可以買屋。

金牌会员

其實11真的咁好人肯幫我,我ok個供款的話,我可以買過一間,之後才賣舊居的。
我有上網問,到底,假如世上有個像11,唔關佢事,都幫我諗下點樣最好,我係咪應該告知我目前的情況、我的存款、一切呢?

15個話,個11機械人想做發展商……,我覺得個15唔想煩,就推我搵11,個11真的唔濕我,縱有我點開口。依家係我要錢,唔係俾錢佢賺。現實到我感到冇能冇用。

我冇將我的一切告知我的大舅舅,點解要冰釋前嫌,其實我一直都覺得我的親但疏唔係side我的,雖親但疏,至我曾經有感到,那個SL真係好好,若要較量,SL更像有親,只係真係對唔住,我對SL等等唔係咁好。SL之前會收留我的,我覺得在SL那裡一樣要租貼等等,但比較像家的感覺。

金牌会员

我言上網既重要性,個大舅舅好像唔係靠網絡賺錢的話,上網可有可冇。
我真係好煩,其實租錢唔多,但係有的話,應該好過冇。
其實我死後,有遺囑應該都落曬唔知的手,我冇咩選擇,我亦ok,不過可以改來改去,始終係跟我意願。雖然冇同我計,但係冇諗過,我賣左間舊居之後,睡街,但係舊居唔宜居,冇錢就係要忍?我唔知我有冇忍,做人做到咁痛苦,我都唔知忍過幾耐,都做緊人。就係唔係我佛唔佛,而係冇用冇能多多錢,搞到咁折墮。其實回到之後,應該以我冇人冇物出發,本黎我遇到咩事,未冰嫌前嫌前,我都自己怎

金牌会员

樣,同依家冇咩分別。一定係我,今次唔租就之後自己保重。好硬。但係兩個都係爛蘋果,就係我呢邊呢個我覺得已爛,我小舅舅那邊我唔知道。我覺得有少少走頭冇路,今天唔知點解咁平時唔同,之後我言我冇咩錢,可以唔使俾,係我自己唔想欠,同之前第一次已經言明,要俾租等等,算係有d條件,但係今天好硬的,我計咪條數,都冇理我over,於是就叫我唔好用網絡。
我唔係寫以上的壞話,因為係真的已經好難得,唔應該要求,其實已經算係好好了,我自己都未必做到以上。

係咪感到呢,世上只有爸媽好,係還不到,還不了……,幾咁無私,邊度會幫理不幫親,又或者親疏有別。其他野冇望,又唔應該著相的話,雖然佛理論所有都做過自己的父母等等,所以要救所有,

金牌会员

但係至少依家記得的,係的感到。若真的排名,我理你親疏,好著相咁寫,我都係鍾意自己的等等。

又有一種寄人籬下,甚艱難。
就係我一定有做過我唔記得的惡報應。
可能我冇用冇能,真係幾睇少的。就係冇錢就像咩都冇。
我都唔知有麼思,只係我常常都感到,點解個個都只會tap我,我就好難tap到人地的。我ok我俾,但我唔ok,都那樣,情況係我冇得選擇。邊個頂得順我,會替我煩惱以上事。論壇個d,都叫我咪咁天真,要成長,佢們都像恨錢恨到心眼內外都只係錢,雖然唔係得錢,