请登录

登录后更精彩...

這裡廣告泛濫成災,我只能刪原貼。

金牌会员

本黎我有寫寫,但害怕了那樣的廣告。原黎廣告入貼,一樣唔到我控制。
呢個問題其實幾棘手的,解決唔到就冇了。
諗唔到一個咁少人去既論壇,根本在這裡打廣告,係冇意思,一樣有殺錯冇放過。東西其實一直都好得人驚。
其他的唔寫了。早知那樣就唔開貼,又唔能整個貼消失去。
有些像現實,就係懊惱那樣的影響。仲有著相的我,係有歡迎和唔歡迎前來閱讀我既貼,雖然係公開,但至少比較鍾意唔係廣告……。Qoos咁樣係咪名存實亡,一樣大吉利事。本黎靚靚的,但係有一些些咁樣的……,掃興。在網絡都係咁話,因此唔知係咪因為咁,我唔鍾意開貼,原來開貼了亦唔到我作主。
廣告要突然入貼,皆因要人順便接觸其廣告,等同直入式廣告,因此好多節目一樣唔睇得了。世界搞搞下,越黎越咩了。

金牌会员

之前好像冇呢個,「刪除本帖        刪除本帖 刪除后無法撤銷」,這裡有聽取訴求?

我真的唔好,我想開貼者,可以刪除他人既貼,咁樣好像有d過份,但係見到廣告可以刪除,俾人鬧又可以刪除,難道搞搞下像FB。

唔好有驗證碼,反而有驗證碼,廣告者一樣冇所謂。

可以超過1千字,因為我可能會在不知不覺間水蛇春。

其實唔係廣告,貼了又刪除,係唔好的。

我已經唔記得我係咪唔了一件東西,應該好難買返,突然諗返,我好後悔。我都唔想變成積物狂,不過唔知未來會唔會用到。終之就係悔不當初,應該唔買,因此我搞搞下,心理變態了,唔想接觸到廣告。

金牌会员

我原來都好著相的,就係炸下野,無端端po下,我冇諗到會po,就係可能冇懼火,欺火所故,痴個鍋,痴得太近,d油少少飛到臉,除了少少痛,我都驚毀容的。
自己黎,我發現,無論咩,都好有難度,因為唔知的實在太多了。奈何都係冇辦法。

其實時間仲未過去,我仲有好多驚驚,不過唔覺有咩就算了。

金牌会员

我唔知係咪睇了地藏菩薩,我偶爾睡得唔好,會醒,但冇發夢,今天就發了一個夢而醒,咁巧像地藏菩薩片的情況,就係在森林,那個夢中故事幾清楚下,就係原來森林又或者僻靜裡有一條長路,未必遇到動物,而係遇到陌生人,遇到陌生人反而最得人驚。因為在夢中,冇先見之明,所以就應該出事了。嚇醒了之後,就思思,當遇到咁既情況,應該點樣有先見之明,假如有用腦+好彩,可能可以倖免到。在夢裡既考驗實在太過逼切,過往又冇咁既經驗,所以山險人更險好像有些道理。機率上遇到動物和人,動物係未必,人係肯定。唔知係咪以前睇得戲多,呢個夢幾有故事性的。

金牌会员

假如發生唔好既夢,有少少,原來係一場夢,唔係在現實所遇。

時間過去了,有安慰到自己,假如有抽獎但抽唔到,其實咪有句:咁難中都中到。人會怨:點解偏偏會中到。因此中唔到,就像運氣上唔係極端,通常好壞的機率唔高,假如中到的話,自己有中的高機率,因此會中到好,亦會中到壞。中唔到,唔使唔開心,冇吉冇凶;假如中到好的要分一部份出去,我又認為這係中庸之道,分了一部份極端的運氣出去,接下來,可能冇咁易中到懷,所謂:樂極生悲,有時睇上黎好像損失自我利益的大方,好可能冇大樂則冇大悲。

金牌会员

假如中到了,但最後唔見了,就係等同冇中過。其實就係「得而復失」的極端,本黎有運的,但因事故,完成失去了。
我少少野就後悔、睇唔開,有咩好的就想自己據為己有。我思思:唔知係咪,假如人遇危等唔知事,導致全失,皆因有極端之處。以上唔關中唔中事,而係極端可以導致我冇好腦和唔好彩。
假如太過極端,唔察覺,如夢境況那樣,最後出事了;會唔好彩,因為太過極端,一係唔俾,一俾就俾多多。通常可以就唔俾的。自己確實有份危害自己,但卻因太過極端,而冇發現到。有咁既可能性存在?

金牌会员

我再貼返之前想貼的,不過就簡短d。

雖然我唔知唔識,但係我發現網絡上都有好多好既女性。之前我有寫,婚姻會幸福美滿。文章有教人,怎樣怎樣的句子,但係不及活現的生活。
我本黎睇下煮飯,但無端端睇到以下,人無完美人,但係睇了以下一部份的片,唔關煮飯事,而係我認為佢有好多優良既美德、行為等等好值得人去學習的。之前我有貼曬我所認為佢既好處,不過那始終都係主觀的,我相信共鳴係人一樣會捉到到底有咩咁好,點好法。唔係個個都喜歡那樣的,但係我覺得咁樣既人,佢既婚姻點會唔幸福美滿,因為佢自身就係一種幸福美滿,有了家庭自會波及到身邊的。

金牌会员

我之前呢個貼,係叫「共產黨的精髓」,佢冇言共產黨,只係佢有共產黨的精髓,或者係因佢好分享,最頭就係分享了其笑容;最尾就係分享了其禮貌。中間就係要捉,這個捉,就像呼籲:快點黎學習下。

https://www.youtube.com/watch?v=VZ_R7JHshT0
Pumpkin, jujube, "homely eight treasure rice", one will learn, think about it is delicious

金牌会员

IF212 發表於 2020-1-25 18:32
qoos現在冇王管, 任由不明來歷會員發動網絡攻擊, 有冇人做版主, 攪到亂七八糟 ...

或者生命攸關,所以可能早知早著。我睇了資料,你參考下。
命係自己的,唔好盡信,因此自己要資料、思思等等。因為我發現之前都係戴錯了,仲錯得好離譜。
假如你唔係太老、事前冇咩疾病、……,應該冇咩的。唔使擔心。

你咁樣既情況,係意味有風入到你既口罩,可能你戴得唔好,這樣會泄露更多,保護能力下降更多。

馬路如虎口,降低眼鏡霧,比較簡單既方法。以下方法,試下得唔得。
口罩對外折2cm,戴上了之後在鼻樑位定形,所以中間就會曲。
以上既方法,會使口罩短了,但係你既面唔係太長的話,上部份戴高d(俾眼鏡夾到折位),才拉下部份,盡量包到曬。
我覺得上面重要d,眼有黏膜所以透過眼可以入侵的。

金牌会员

開始戴時就要按和拉好黎,最好做到時時密貼於臉,唔係飾物,在那脫來脫去,又或者拉下見個鼻,又拉返上、亂咁摸……,那樣個口罩已經污染了。
戴了口罩才戴眼鏡,咁樣應該唔會卡住口罩既繩子,你要除眼鏡都比較方便,因為口罩一除就要換了。
若在沒辦法的情況下,都係摸外不摸內,而摸了口罩的過濾網後,就要徹底消毒手(正確既洗手方法)。

要徹底消毒手(正確既洗手方法),然後戴口罩,之後只係摸口罩既繩子脫去口罩(脫時,唔好摸到那口罩的過濾網)。
用了的口罩用膠袋包住,然後丟去垃圾桶,之後再徹底消毒手(正確既洗手方法)。
重複。

12下一页