请登录

登录后更精彩...
楼主: 積加

澤尻藏毒

金牌会员

身為五千年傳統文化龍的傳人,若真的有睇我寫寫,係真的要勉勵自己,亦要知道懶惰……係真的一個大禍害。
這個真係唔知點解,會搞到害人害己。
唔係套餅才食,唔套唔食,而係懶惰會導致咪智商低,一般而言智商就像五千年傳統文化龍的傳人既智商唔係個個都一定去到高,而高唔一定好,但係至少唔能太低,一旦低禍端多會發生。智商有包括咪控制力,試想想自制力太差,就會去嫖賭飲吹……。
至少我冇嫖賭飲吹都搞到睡街,之後可以死於非命,又或者自盡。

金牌会员

係真的唔關精神心理事,冇事發生我都冇諗唔開,所以那些所謂既叻人、世人就在那掩耳盜鈴,實情係地緣太差,民不聊生,又或者一切既水準就像在垃圾桶,係真的不幸;那些在金字塔頂上,咪只係保全自己等等,所以下面既就係受死,自己等等拿得就拿,留下的就係那樣,頂多言真係有本事、叻……。
因此就算了,都言適者生存。我就感到那樣像垃圾,但係人鍾意唔鍾意,一定接受到垃圾,或者係因暫時性,我覺得幾惡的,我本身係接受唔到太過垃圾的,就係會頂唔順,所以可以的話,唔去;奈何人就像ok垃圾,冇話怎樣提升、改善垃圾……,唔係搞到一成不變,就係越來越垃圾,當自己有問題時,自己等等就唔會用垃圾。因此垃圾就像俾佢們呢d所謂既叻人圖利,根本唔係為己為人的。

金牌会员

那些將咁樣視為佢們既家,我有問過,您既家搞到咁,您得住得落?你既家就像一個垃圾桶,你冇感覺到,好多局住在垃圾桶,冇得選擇係幾咁痛苦……,那些之後好唔順超我,佢又告知佢既家事少少,我就諗到,報應,同咪我既原意,唔係批評,而係既然視為自己既家,點解冇感垃圾。係真好唔妥,但係冇人理會,由得那樣的自生自滅,所有既金字塔頂上都係一樣,只係為自己等等,唔係為大眾的。有咁樣既野,唔知俾人怎樣整了,因為就係唔得罪得,因為搞到個個照住圖己利,但係我就感到無論去到哪,報應一樣在。

金牌会员

因此我係接受唔到太過怎樣的,但係他人頂得順。我接受唔到,但係我從來都冇認為我接受了,就冇辦法,我知道和感到真係唔好、有問題……。那些反而我覺得佢們有妄想,就係妄想相信那係好、冇問題……,當然那只係一為了圖利。係真的多幾,將賺左提升一切,使人受益;咪自己戴得幾多就幾多,因為留俾後代。自己等等食了大部份,其餘的耐了就失修,咪像垃圾。又或者已經太舊了,但係冇整新的。再唔係就係孤寒版,整d害人害人物既,就掩人耳目,要人認為已經整得好好,有整……。

金牌会员

就係自己活得唔好,落得那樣既田地,所以我才寫多多。
係整體有問題。

或者係世界觀,就係有好唔好,但係常常就要接受唔好,但係能否俾d好既。
唔好太過好娛樂。

怪物又來了,我真的睡街要提早。呢種人真係好使人感到……。我既心好惡毒,因為對唔住都在要哪害人害物。我真感到好不幸,遇到咁既事。我真的可能要全天睡街了。因為我唔知怪物幾時出現,比煙更恐怖,我避冇可避。我會俾天收,但係我真的唔相信,那樣的會冇問題。

金牌会员

有問題然後繼續害人害物,這點解會有開始會出現問題。天啊天,我既前路唔知,但我感到陰功慘,但係我真的冇咁內疚,因為我一個受,冇話穩水泡,亦感穩唔到。唔想生個bb,bb認真陰功慘,我實在唔想知,那些咁既害人害物個腦係點樣運作的。真係世上有好多禍害,我諗唔到懶惰、冇腦、智慧低……係咁大問題的。

金牌会员

岩娶妻求偶,要老公老婆,唔係咁簡單,因為真係有以上,係一種禍害,至少我感到如此。冇,就孤獨終老。真的唔可怕,因為自己身心健康的話,真的會分辯到一切的。咩藉口、狡辯……真的唔會敵得過明智既人,不過最明智就處於下風、弱勢……自己保護自己,睡街都要想盡辦法,靠自己而已。天莫要收我,我真的可以,有痛改前非,係真的冇怎樣人,係真唔敢,係真好畏懼報應,我可以黑到咁,真係唔覺其他人會遇到咁既事。

有錢好重要,但係唔能從太過賤格中得財;貧窮的,有原故,一樣有太過賤格的,因此唔好。
至少我真的求天保祐我。

金牌会员

之前的冇見的,亦冇緣見了。在網絡諗諗未必係緣,因為本黎就好少可能往來。
你們一些真的冇對我點,有對我點的,都係我自己犯賤。以上真的唔關我事。我係受害者。永世給我好報,我真唔鍾意惡毒醜陋貧窮冇腦智慧低……,我可以的話,真我冇教蠢人、亦冇怎樣人……,但係我真的唔敢不相信,我冇怎樣,但會受害。實在無奈。

或者好多人好討厭我所寫的,但係好多都係冇好下場,係真的唔講得、唔寫得……,但係我仲未改到我咁樣既性格……。
自己可能,咪唔好搞到毒醜陋貧窮冇腦智慧低……,呢d唔係正面,冇辦法,咁樣您自己都係害人害己,我唔相信長期咁樣,佢們會冇事。
我應該感恩,仲有睡街既能力,好像一錢升眼淚既女主角真的等死、求死。我唔想寫得咁惡,但係我真的失意。

金牌会员

B本黎係唯一希望。但係我都唔想自欺欺人,真的冇野。

金牌会员

認真失意,咁就噴左6頁,我咩都唔使做了,呢D咁既野,真係害人不淺。咁樣既浪費,未來仲可以有咩,真係害人不淺。已經足夠陰功慘,仲咁樣俾人害親,我真失落。要睇開。要自救。命運如此。

那樣的唔可以改變的,因為貧窮從來就係好難脫,所以呢個問題,只有得一個我認為最好既方法,就係我要有能耐失去一切。