请登录

登录后更精彩...
楼主: 積加

澤尻藏毒

金牌会员

我知道我貧窮,做唔到孟母三遷……,所以當我眼淚不斷流,仲係一串一粒咁滴的,好多質量時,然後就喊下,我真的感到,假如真的做得到,我至少孤獨終老,冇延禍到下一代,假如我的東西,有我一樣既感受,一定係縱使有開心,但係大數都係陰功慘,我唔想我的東西在那無力、無能、無助、無用感……。自己捱得完,最悲慘係當有咩事,冇人照顧,但係為了期望自己晚年好過d,就生痛苦,生唔生到係另外一回事,點解唔能抑制自己既慾望。

金牌会员

其他的可能感到以上,但係同佢兩個處於唔同既世界,所以佢就話我頹喪。A同我接近一模一樣,我們都有一樣既認同,所以A就係又係一個陰功慘既版本,不過A真的好樂觀和佢好像心地好善良,佢認為以上既唔想,因為貧窮……,我既頭就生角、唔冷靜,我就告知……,縱使佛教、聖經……都要好好對待貧窮人……,我自身都有可憐可恨之處,所以我唔能言以上,不過那些所謂既貧窮人,自己又要享受、又唔工作、又要亂花費、又要生育一堆、只係要不勞而獲……,自己搞到那樣,就像用那樣既方法逼人替佢們解決佢們既問題,我就告知A,就算您俾錢佢們解決佢們既問題,唔知又拿了那錢去賣煙燒,然後又言佢唔想、對唔住……。

金牌会员

因此我就諗到目前只可以睡街,諗唔到七年前我要睡街,之後更嚴重,要長睡……,會唔出事嗎?我應該點算。
我諗真的有咩事,就自己尋死。那些又可能認為我又憂鬱症……等等,我真想寫,那些像垃圾既醫療水準、恨錢恨到發燒、為人冷漠到一個點……,我等等彷彿就活到垃圾桶,我睇CDC時,其他就問我,那CDC係俾美國人……,因為佢對我算係咁所以我忍,在那不斷用宗教洗腦我……,然後我就告知其他人,其他人因為低級過佢,同咪佢都一樣畏懼、唔敢任何……就當冇一回事,就直指我有問題。

金牌会员

一個縱使係專業人士,我見到佢為左擦其他鞋,在那冇經查試,就那樣妄下判斷,雖然我唔識醫療野,但係其他我應該有使用過,所以那樣既人格,我一感到唔幫仲想害,我咪立即走了。係其他在那,唔做就果斷d,唔好俾期望我,我以為可以leh到,扭轉佢。我一旦知道係咁既人,我仲叫咁既人,托咩。

你現實,我都知咩係現實。我唔係處於弱勢,我真的想鬧爆呢d所謂既叻人。

金牌会员

有理說不清,奈何我都知道,但係我真的係受害者,唔係有俾害妄想症、亦唔係創傷後遺症……,所有我都有盡量透過第三方去查實過,確有此事。針唔針到你們既肉,梗係冇野。我著重,皆因有事起上黎,得一條死路,冇人會幫,亦幫唔到。

金牌会员

唔好話,你們本身係同行,自己本身都係有害人,所以其他都直言,在佢手下都有受害者,我唔想講出我既心地話,那係因為你們唔係真正善良、有慈悲之心,睇個樣相唔相由心生,就知係咪流於表面,真係唔想人受到傷害,係真會不斷提升自己既技術,咁樣既醫療水準,你們那些所謂既叻人,係撈得惦,仲唔去美國等等先進國,真的咁有佛心,咪係為左自己,邊度比較容撈、比較好撈、邊度撈得惦、還可以咪得過且過……,真的咁有水準,做到世界排名嗎?那樣要幾多錢?我亦唔可能遇到見到有世界排名的。就係我都知,遇到咩,係有關報應事。我冇話你們唔叻,已經叻過我好多,我係寫緊,心地事。心惡就心惡,自己認為自己心地善良,真係會害到人的,你既出發點,以為幫人,但其實係你唔想惹麻煩,想盡快使自己脫難。

中级会员

黃窮醜 發表於 2019-11-17 12:37
細個睇一錢公升眼淚戈時

覺得佢個樣好靚女兼可愛

本身有前科架啦
只不過俾佢走甩
今次斷到正一正

金牌会员

以上既事,我已經放下和算了。之後出現咁既情況,我真係感到,叻人,唔幫唔害,或者唔幫就害,又或者幫中有害;窮人、肯定唔幫,但靠害。

之後出現既情況,使我感到,冇辦法之下,選擇害人害己。
我雖然一樣冇腦,但係我真的唔鍾意接近冇腦既人。冇腦既人就的會害人身邊既人。
縱使我窮,但我有忍,咪睡街。
男人冇錢,所以個女人窮,假如個女人冇腦,選擇做咪d咁既行為,而唔係選擇冇傷害性既安撫,那皆因懶惰、冇咁既耐心……,假如我遇到咁既情況,咪自己辛苦d用手撥扇……。那樣既行為,一樣睡唔好、冇得睡……。
我在此冇寫到好白,到底那些人發生咩事、然後做咩行為……之後點樣害親我。因為我運氣應該好大鍋,中蕉最勁的係我,其他人好少會遇到咁樣既生物……。

金牌会员

我感到,假如我搞到咁樣,真係唔知點算,無論係在經濟層面、思維層面、心理層面……,我自己都好驚驚,所以我真的有努力去怎樣,我都有想維護,因此我唔確定,但係我感到,那樣既行為會傷害耳朵、睡眠質素、那長期性會導致精神衰弱,精神病會因環境而發生的……。那些孟母三遷,佢們同中華文化係兩個世界既人,所以佢們唔會感的。一個丈夫那樣,而連個婦人,都選擇冇腦的行為,那樣真的害了自己等等,加下害咪我,真的殃及池魚、無妄之災……。
我自己無論怎樣發癲、失意……,最後害到自己,但係被以害親後,我才害到自己,但係整體而言,國家才係主謀,人民得到咁低既質素,所以越來越多人選擇離開、不生育……。

金牌会员

我感到改變唔到、選擇唔生育,可算智者,唔係頹喪。在慈悲而言,真的唔忍心,尤其自己既後代活在咁樣既地緣下。

女性係真的有可能,決定到人口,所以那些感到冇希望既人,尤其女性,真的怎樣保護自己。

我唔係寫澳門,唔關澳門事,但係女性唔係只係識得貪圖富貴,就以為冇憂了,而係怎樣自己既智商、腦根……,這一切的大前題,要真正心地善良、慈悲……,你唔害人通常害唔到自己的,如嫖賭飲吹……。你自己冇事、他人唔會因為你而出事,如傳染性病毒……。