请登录

登录后更精彩...

失業不如『齊齊做忍者~!!』

金牌会员

https://www.youtube.com/watch?v=Dm6oZhs_2ik

不過問題來了?關於『忍者~!!』『男忍者』VS『女忍者』..從賺錢出發...男的好搵還是女的好賺呢?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即注册

x

金牌会员

大夫,你係咪不斷有留意最新資訊,所以你知道咩係真正既「忍者」?
冇理由咁巧合的,那樣係咪就像開示出,除了你工作上有咁既需要,你個人都好著緊自己,就像知己知彼,怎樣防疫?
我開頭唔明,失業同忍者可能有關,但重點始終係健康命仔,睇黎病毒才係真正既「忍者」。係可以「神隱」。
病毒既前身應該係受盡折磨,所以比一般人既忍性強。非常堅毅忍耐。
原黎就像唔止我一人,到依家都冇人了解到,點解病毒對人人都唔同。
我就算有可能忍到21日唔出,但係我既野唔忍得,所以都係要出和順便,所以係真冇能像病毒咁忍得。

大夫咁醒目,可以的話,在Qoos寫寫,但唔好偏離咁遠。我都唔知麼係重要資訊,在哪,所以留意唔到。

金牌会员

我覺得好多人冇留意資訊,但一樣冇事,因此病毒係擇人的。
我一時留意一時冇留意到,縱使係一天一天過去,但係我都有犯錯誤,假如有病毒的話,那時應該中了。

病毒就像唔單止智商高、本事好大,但就像冇人感想病毒係惡。有咩,多係怪自己得惡報應,又或者認為那傳染者係惡的,在那散播病毒。唔知點解可以咁神奇。
新聞更新了,醫到第三個月後,好轉了少少,而那病人仲好期望可以好返,然後怎樣。睇圖佢之後雖然病得好痛苦,或者我既感觀上,但係對於病人而言,依然掙扎求存,可見生命真的誠可貴,佢自己應該都好開心,保到條命,目前恢復到還可以,就係好過冇命,佢接受到咁樣既程度。因此有命,還可以的情況,仲可以心轉境生。絕境逢生,又做到心轉境生,或者係點解可以真諦出格外開心。

金牌会员

真係好多都估唔到,或者之後又有變化,都係就像留意了第一段之我有感,之後第二段對比真人之感,就能印證了非我所感。
估唔到,病毒咁忍得又神秘……,係真正既忍者。不過病毒既前身,應該好鍾意社交活動,自由自在……,不過之後應該被困,身心都受到束縛……,病毒所帶來既一切,就像反映了人性既不該。
病毒就像能出世入世,有高度既道。
我諗以上都冇可能有答案,但係病毒會否教人人性之道應該如何?
假如食物冇味道、限制自由、呼吸困難……,這一切都像同口有關……,難道關口業事?
就係你唔開口,冇人話你啞;但係你開口所噴的,要諗下人。冇益、噪音、惡言、圖利、誤導、不實……。依家開口就像噴唔知有冇病毒,收下把口,唔好噴咁多,不然害到人。

金牌会员

口就係由心而出發,心地,你要常常善良。假如病毒告知,縱使我係你面前,我都會唔會痴你的,因為就像物論,病毒的靈性,所在既位置,會在你既前面睇住你。
幾像賭博,冇中到的話,幾好。

您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 立即注册