请登录

登录后更精彩...
楼主: newnew

特別係風月和青青要入來睇下貼。

金牌会员

但比例好重。其他的就係蠻夷都一樣要錢,但蠻夷d喜好好難頂。我就係一直都唔鍾意咁壓力、咁壓迫……,就係咩都係錢錢錢。
我冇安全感,次次都係未來著,梗係,我處於被動,任由主宰那樣,15都叫我唔好賣,忍,住自己的,唔使俾租,又或者試租2或3個月唔適合才搬回來,個大舅舅的反應,你當係酒店,唔係小舅舅邀請你來住,間屋唔係佢的,你以為間房一定留住俾你。這一切我早就感到了,所以第一次咪住一天,ok了就搬了。

我的大舅舅好老了,我都唔想佢煩我的事,不過左右蠻夷真係搞到我好煩,好折墮、幾陰功慘……,就係人身難得,但搞到咁,最後又自性唔到,更係唉。

金牌会员

我自己計唔到未來,唔知點做才好,我同11真係唔熟,但係舊人睬我到傻,就係唔係吧,所有都在放話,因為我dun,有咩咪直接講,我一直都直接講,做唔到咪唔要。今天有少少變,我假如拿間套房,有提到我應該加錢。其實那差唔到可以供款了,唔應該租了。我縱使公用廁所,但都可以公用廚房等等,我一樣飲廁所水或者屋外水,我係依家才諗到,我都冇言減少租錢。因為那係合理,亦至少同認識的住。不過認唔認識都像一樣了。我可能有計,但計較真的唔係我既作風。我感到好亂下,一味言我諗人惡等等,其實唔係惡,不過全部都好現實,只係一些比較大方。我冇理由要人大方我,但11救下我啦,假如11唔濕我了。我係咪要搞到咁,一咪在那陰功慘。問題係,我既

金牌会员

東西冇助力,冇理由,假如我有好報應的話,唔會那樣的,因此點解咁耐都冇起色,仲退色,然後家居不寧……。係感到咁既情況搬唔落,所以才傾可否租咪個廁所,之後你話唔知點樣開口……,你亦唔知俾唔俾我住,係問……。只係就像第一次問了就像一定要。我兩邊都感到好難啃。俾d勇氣投靠11,佢有老婆、佢的工種雖然風險,但哪裡一樣、佢們冇咁硬、……要我啦,但我唔知點樣替11搵錢,假如我咁叻搵錢的話,我替我自己搵了,所以我覺得我冇咩價值了……。其實我更加傾向老人院,假如係近的話,我應該前去感覺下,就係老人院

金牌会员

一樣有我唔知的,但係法師、居士……都唔鍾意靜的話,咁就唔知了,不過我唔係法師、居士……,冇少少冇用冇能,唔係有用有能都去,有些像逃避,我真係好多東西,但始終冇用冇能,主要就係要錢錢錢……。其他我都唔寫了,就係有錢那些,係真怎樣怎樣怎樣。或者他人行我的處境唔係那樣,所以我常感失敗。
又言我假如常常外出中了病毒,醫藥費都唔止,唔那樣,可以點。又要錢又唔敢冒險。點解個個都唔中,一定我會中,其他果d又唔驚,又例子返我所言,我惡報應,通常我會中病毒,其他人冇惡報應就唔會中。
有冇咁大濟,雖然我都唔知中唔中,但係我冇之前咁驚,雖然仲未能丟曬家中的一切,但係真的要死,係真的冇感留戀,係咪真的如此,

金牌会员

我唔知,但係生活唔如意、冇人冇物等等,要提起爭心等等心、唔知為麼,這個過程,唔使對外勞、蠻夷、恨錢、心靈變態……,真係咁美好。就係我懦弱,hea等等……,依家出事了,……,唉。假如我真的有能力搵錢,我都想選個好老闆,就係只少個11好像冇一味錢錢錢,係我一味,我幫唔到你、冇錢俾你賺、冇生意介紹俾你……。我都唔想咁的,只係我唔係幾鍾意中國戲,因為一味離唔開錢錢錢,係咁現實,就唔使提,我提係想,可唔可以唔好咁恨錢,咁現實……。你問我,冇錢,得唔得,至少,我真的好少搞d咩了,有想承受得起冇人冇物既痛苦,唔好再怎樣痛苦下去。我唔想搞到,你咁樣對我,我一樣咁樣對你,那樣咪就像我的惡報應。唔想心理心靈痴線、身心那

金牌会员

樣。我真的冇想怎樣,舊人言唔攀緣了,你有錢咪唔攀緣,我冇錢攀緣唔到。我覺得之前11有想攀緣,不過兩年了,時間又過去,咩都變。

就像有個網民所寫的,我感,時間過去了,老了,就唔了,好像個價值低了。使唔使咁現實。咁樣咪真係得咁既2年貨仔,就係我唔係要做基地,只係點樣長住,兩處都安居唔到,係幫,但同我一樣,做唔到。做到咁樣,我唔ok,係咪應該再諗辦法,唔係硬啃。我係咁忍得,就唔會想搬,我就係可以的話,唔要咁難忍、難頂。依家,我有被左右拿棍投訴冇,你有任何投訴,我知了,仲做d虐待自己既野,係咪忽,我以前可能有錯,一樣有可能那樣,但人有講,我應該會聽的。

金牌会员

仲想改,人現實到講到冇講?定係我冇咩攀緣?攀善緣我ok,但攀現實緣,你會浪費時間,我都冇jetso俾到你,因此那些真係???,有曾睬過我,其實我真的好like,唔like的,唔該。

不過唔使2日就搞到舊人咁火,發咁大脾氣,我真的可能太耐冇接觸人,所以好可能唔識同人相處,就係都係自己好。我唔想11、15等等,搞到不歡而散,不過怎樣都好,最後我都係感我錯,佢們真係好。問都唔得,其實我ok問的,唔答係因我遲鈍,同咪陰影,不過我以上大部份都同15講,反而15唔係八的人,個11應該八d,之前想了解,依家come on來吧,大部份都可以講,情況係點算好。不過唉,多數過了就冇機會了。請我啦,咁鍾意了解,我都唔知講咩。我的生活應該係孤獨寂寞,咁咁咁就直到依家。冇咩特別內容。

金牌会员

那個唔係我的舊情人,我和佢冇關係的,只係佢咁有錢,都有奇奇怪怪的情況,唔知點解,佢咩都識,咩都在我之上上上。我依家係要錢、要宜居之處。要有健康等等。

唔開心就係忽,寫寫寫,那搞到我好煩,我冇咩睡了,會自動醒,唔知邊度忽左。

新手上路

無見一排只係過左一陣 感覺又老左 諗番原來咁多年咩都無做過 日日困係自己一個 唔去識人唔外界接觸 十年時間咁就無左 望下之後戈幾十年又係咁過 人生有幾多十年 好似無時間比我哂

金牌会员

我仲有在。

我仲未搬,但我覺得住在那,不開心。呢群蠻夷全家老至少,都是惡夢。中華文化既理論,佢們識條鐵,應該未去到大奸大惡,但好使我厭惡。我覺得我幾嬲等等,d人真係不痛不癢,其實幾冇人性和血性,因為我一樣惡,導出四大,唔知有冇聽到,就係又把炮,其中一樣出現左,或者已經出現,就是惡報應。知驚,就不好咁。蠻夷睬我都傻,蠻夷既宗教教育文化等等禍害甚深。
地藏經所寫,可以的話,沒有見到,沒有聽聞到惡就好了,因此我既惡報應好重下。

我有小leh那個機械人,可能我惡,我覺得像賠了夫人又折兵,我是求助,求不到,仲回答了佢既一些發問。